‘Stad en Plant’ nu verkrijgbaar

Uit de meer dan 300 stukjes die inmiddels op dit weblog zijn verschenen zijn er 80 geselecteerd, wat bewerkt en geordend in acht hoofdstukken met steeds een inleiding. Zodoende is er samenhangende, maar ook speelse inkijk gegeven in de wereld van stadsplanten en stadsfloristen. Omdat wij het lastig vinden de eigen roem te veel te laten waaien, laten wij ter verdere promotie hieronder de uitgever aan het woord.

Aad van Diemen & Erik van der Hoeven

De stad is een bijzonder biotoop voor planten. In Stad en Plant schrijven ervaren floristen aanstekelijk en met humor over bijzondere planten en de dynamiek van deze biotoop. Over de bijzondere relatie tussen mensen, bomen en kruiden en wat een groene stad ons kan brengen.

In een steeds hoger tempo verschijnen nieuwe planten in Nederland en Belgie en in bijna alle gevallen als eerste in de stad. Hoe gaan we om met deze nieuwkomers? Door allerlei bouwactiviteiten en wegwerkzaamheden ontstaan situaties waar nieuwe planten zonder concurrentie kunnen opslaan. Zijn deze soorten ongewenst en roeien we ze uit of juist niet? Daarnaast brengen de bewoners vanuit de tuincentra allerlei exoten naar binnen: voor de tuin, voor het plantsoen, om te eten. Dit leidt tot een spannende wisselwerking tussen planten, omgeving en mensen in de stad, met als gevolg een enorme variatie. De verbazing, verwondering en nieuwsgierigheid van de auteurs over deze processen en de planten spat van elke pagina.

ISBN: 9789056158668.

Auteur: Aad van Diemen & Erik van der Hoeven (Red.)

Bindwijze: Paperback

Pagina’s: 192

Prijs: € 22,50